ΔΕΙΤΕ: Αυτό είναι το "φάρμακο" που οι γιατροί δεν θέλουν να γνωρίζουμε!

ΔΕΙΤΕ: Αυτό είναι το

 

Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως “RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.

Το “World News» ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Καρδιοπάθεια

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα.

Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή.

Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν.

Αρθρίτιδα

Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας.

Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν.

Κρυολόγημα

Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες.

Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου

Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.

 

Ανοσοποιητικό σύστημα

Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες.

Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Δυσπεψία

Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.

Γρίπη

Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.

Μακροβιότητα

Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος.

Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..

Ακμή

Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα.

Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό.

Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Αδυνάτισμα

Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό.

Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο (διατροφή για απώλεια βάρους).

Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα – δίαιτα διατροφή, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κανέλα ή κασσία;

 
 
 
Κανέλα. Αγαπημένο μπαχαρικό σε πολλές κουζίνες του κόσμου, αγαπημένη μυρωδιά της παιδικής ηλικίας, γλυκιά και πικάντικη μαζί. Δεν είναι πραγματικά άδικο να μαθαίνεις εκ των υστέρων πως η κανέλα που τόσο αγαπάς και χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά είναι μια πλάνη;...

Η κανέλα που αγοράζεις από το εμπόριο είναι στην πραγματικότητα νόθο ξαδερφάκι της αυθεντικής κανέλας και λέγεται κασσία. Ποιά είναι αυτή η κασσία; Τι δουλειά έχει στη κουζίνα μου; Οι πιθανότητες είναι να μην έχετε δει ποτέ πως είναι η πραγματική κανέλα.

Λίγη ιστορία

Η κανέλα, ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και το κάρδαμο ήταν τα πιο περιζήτητα μπαχαρικά που εισάγονταν από την Άπω Ανατολή. Η κασσία κατάγεται από τη Βιρμανία και η πρώτη αναφορά για αυτήν έγινε το 2.700 π.Χ. από έναν κινέζο, ονόματι Shen Nung, σε ένα βιβλίο βοτάνων που την κατέτασσε φαρμακευτικά στην ίδια κατηγορία με τη κανέλα. Από το 2.000 π.Χ. η κανέλα εξάγεται στη Μέση Ανατολή και οι Άραβες από το 600 π.Χ. ανέλαβαν τη διακίνηση της στη Δύση, προσπαθώντας παράλληλα, με διάφορα τεχνάσματα και μύθους, να πάρουν το μονοπώλιο στο "δρόμο των μπαχαρικών" και να αποθαρρύνουν τους ταξιδιώτες να την αναζητήσουν μόνοι τους. 
Στην αρχαιότητα, οι μεσογειακοί λαοί τη χρησιμοποιούσαν ως άρτυμα, αλλά και ως φάρμακο. Η κανέλα εισαγόταν στην Αίγυπτο από τη Κίνα για να χρησιμοποιηθεί στη ταρρίχευση των νεκρών Φαραώ, καθώς και στη μαγεία. Οι αρχαίοι Έλληνες στο ναό του Απόλλωνα τη χρησιμοποιούσαν ως θυμίαμα. Υπάρχουν αναφορές για τη κανέλα και τη κασσία μέσα στη Βίβλο, σαν συστατικό στο λάδι του χρίσματος των βασιλέων καθώς και σαν αρωματικό των ενδυμάτων. Από το 40 μ.Χ. οι Ρωμαίοι έγιναν οι κύριοι έμποροι των μπαχαρικών από την Ανατολή, μέχρι τη τελική πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Στη δυτική ιστορία η πρώτη αναφορά γίνεται το 1250 μ.Χ. στην Ισπανία. Θεωρήθηκε ευεργετική για διάφορες ασθένειες και χρησιμοποιήθηκε στον αρωματισμό τροφίμων και ποτών. Tο ρόφημα της κανέλας χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία του πονόλαιμου, ενώ οι γυναίκες στα πιο παλιά χρόνια το έπιναν για ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου. Μέχρι το 13ο αιώνα δε χρησιμοποιούταν ευρέως στις κουζίνες της Ευρώπης, παρά μόνο σε τονωτικά ροφήματα και φάρμακα. 

Διαφορές κανέλας και κασσίας
Στο παρελθόν όταν οι άνθρωποι αναφέρονταν στην κανέλα, εννοούσαν τη Cinnamomum verum, δηλαδή "κανέλα η αληθινή", που λεγόταν επίσης σιναμική ή σιναμό, και όχι στη κασσία. Η κανέλα Κεϋλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum zeylanicum που φύεται στη Sri Lanka. Η κασσία προέρχεται από το φυτό Cinnamomum cassia, είναι γνωστή ως κινέζικη κανέλα, είναι ποιοτικά κατώτερη από τη κανέλα και καλλιεργείται στη Κίνα και την Ινδονησία.

Παρόλο που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, έχουν πολλές διαφορές. Η κανέλα Κεϋλάνης είναι πολύ αρωματική, ευχάριστα πικάντικη και γλυκιά, το ξύλο της είναι ανοικτό καφέ, με λεπτά επιμέρους στρώματα. Η κασσία έχει παραπλήσια γεύση, μόνο που είναι πιο πικρή και πικάντικη, το ξύλο της είναι τραχύ, σκληρό, συμπαγές και πιο σκούρου χρώματος. Το άρωμα της αυθεντικής κανέλας είναι ήπιο, λιγότερο πικάντικο από τη feaux ξαδέρφη της και πλησιάζει τους τόνους της βανίλιας. Αν τη δοκιμάσετε, έχοντας σα βάση το έντονο άρωμα της κασσίας, μπορεί και να απογοητευθείτε.

 
Αριστερά: κανέλα - Δεξιά: κασσία  


Οι διαφορές Κανέλας & Κασσίας

Τη κανέλα την αναγνωρίζουμε από το σχήμα του ξύλου. Η κανέλα έχει μακριά και ντελικάτα ξυλαράκια με λεπτές στρώσεις που όταν τυλίγεται έχει συμπαγές σχήμα,σχεδόν σαν πούρο. Η κασσία έχει σκληρό φλοιό (ξυλαράκι), έχει τρύπα στη μέση όταν τυλίγεται και δε τρίβεται εύκολα. Σε αυτή την ανάρτηση δε θα μιλήσουμε τόσο για τις γευστικές διαφορές, όσο για τις ιδιότητες της κανέλας και της κασσίας, όσον αφορά τον οργανισμό μας. 

Κανέλα Κεϋλάνης 
Ένα πολύτιμο μπαχαρικό, για τη κουζίνα και το φαρμακείο μας. Η τιμή της μπορεί να είναι 10 φορές υψηλότερη από τη κασσία. Χρώμα ανοικτό καφέ ή μπεζ. Λεπτή, σαν χαρτί, υφή με πολλές στρώσεις και συμπαγής όταν τυλίγεται. Εύθρυπτο, σπάζει εύκολα.Άρωμα λεπτό, γλυκό που θυμίζει ελαφρά γαρύφαλλο και βανίλια. 


Κινέζικη Κασσία
Πολύ κοινό και φθηνό μπαχαρικό. Χρώμα σκούρο καστανοκόκκινο. Χοντρό κομμάτι ξύλου με λίγες στρώσεις όταν τυλίγεται και τρύπα στο κέντρο. Σκληρό, δύσκολο να τριφτεί και να σπάσει. Έντονο, οξύ, πικάντικο άρωμα. 


Ιδιότητες 
Η αυθεντική κανέλα έχει εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία μας, ειδικά για τους διαβητικούς, τους παχύσαρκους ή αυτούς που υποφέρουν από υψηλή χοληστερίνη. Είναιαντιμικροβιακή και παρεμποδίζει την ανάπτυξη σε μύκητες που είναι ανθεκτικοί σε φαρμακευτική αγωγή. Όταν προστίθεται στα τρόφιμα, σταματά την ανάπτυξη μικροβίων (αποδεδειγμένα καταπολεμά το E.coli), είναι δηλαδή φυσικό συντηρητικό. Διατηρεί τα επίπεδα της χοληστερίνης χαμηλά, είναι φυσικό αντιπηκτικό και ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, ιδίως όταν συνδυάζεται με μέλι. 
Διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης και την επακόλουθη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, δημιουργώντας ελπίδες για τη θεραπεία του διαβήτη. Επίσης φαίνεται οτί αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενισχύοντας τη μνήμη. Είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Έρευνες είναι σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές θεραπευτικές ιδιότητες που έχει έναντι της λευχαιμίας και του λεμφώματος.
 

Τι συμβαίνει με τη κουμαρίνη;
Δυστυχώς όμως, η αυθεντική κανέλα που προέρχεται από τη Κεϋλάνη, είναι άγνωστη στη πλειονότητα από εμάς. Αν και τα δύο είδη, κανέλα και κασσία, μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά οι διαφορές τους είναι μεγάλες, τόσο στη σύσταση, όσο και στις ιδιότητες.Και τα δύο είδη έχουν αντιμικροβιακές και αντιμηκυτιασικές ιδιότητες και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Η περιεκτικότητα τους σε κουμαρίνη όμως, το κύριο δηλαδή συστατικό τους, έχει μεγάλη απόκλιση, με τη κασσία να έχει 1200 φορές περισσότερη από τη κανέλα. Η κουμαρίνη είναι μια ουσία μετρίως τοξική με ισχυρές αντιπηκτικές ιδιότητες. Σε δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια και αφού χορηγήθηκαν υψηλές δόσεις κουμαρίνης, προκάλεσε θάνατο από εσωτερική αιμορραγία. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας και για μεγάλα χρονικά διαστήματα προκαλεί βλάβες στον οργανισμό, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ήπατος και των νεφρών. Ο Γερμανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εκδόσει ανακοίνωση σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση της κουμαρίνης, με την ανώτατη επιτρεπτή δοσολογία να ανέρχεται στα 0,1mg ανά κιλό σωματικού βάρους. Ένα κιλό κασσίας (περίπου 360 κουταλάκια του γλυκού) περιέχει περίπου 4gr κουμαρίνης. Άρα το ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει 5,8 εώς 12,1mg κουμαρίνης. Ουπς...

Μόλις ξεπεράσατε το ανώτατο επιτρεπτό όριο με ένα μόλις κουταλάκι την ημέρα, εκτός αν είστε πάνω από 120 κιλά! Γιαυτό να προσέχετε τι βάζετε στο ρόφημα σας με μέλι και κανέλα, που θεωρείται πανάκεια. Γενικά θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τριμμένης κανέλας, γιατί είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν η σκόνη που χρησιμοποιούμε είναι καθαρή κανέλα ή έχει και κασσία μέσα. Για να είμαστε τελείως ειλικρινείς, αμφιβάλλω αν έχει καθόλου κανέλα μέσα και δεν είναι σκέτη κασσία. Θα τη βρείτε μόνο σε επιλεγμένα μπαχαράδικα ή σε εκλεπτυσμένα deli.