Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι 

Υλικά:

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια, 

1 μπουκαλάκι σόγια σος, 
μισό ποτήρι χυμό από λεμόνι, 
μισό ποτήρι μέλι, 
4-5 πατάτες κομμένες σε κυβάκια, 
λίγο λάδι, αρκετό σουσάμι
 
Εκτέλεση (Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ): 
 
Φτιάχνετε το μείγμα που θα μαρινάρετε το κοτόπουλο για αρκετές ώρες ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη σόγια σος. 
Ανακατεύετε το μέλι και το λεμόνι (τα οποία πρέπει να είναι σε ακριβώς ίσες ποσότητες δηλαδή από μισό ποτήρι το καθένα) και τα προσθέτετε και αυτά στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά το μείγμα από σόγια, μέλι και λεμόνι και βυθίζετε σε αυτό τα κομματάκια του κοτόπουλου. Ανακατεύετε να πάνε παντού τα υγρά και να καλυφθεί με αυτά το κοτόπουλο. 
Σκεπάζετε την κατσαρόλα μας και την βάζετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. 
 
Εκτέλεση (Την επόμενη μέρα): 
 
Όταν έρθει η ώρα να ψήσετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε ταψί και στο ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα βυθίζετε για 5 λεπτά τα κυβάκια από τις πατάτες (δεν πετάτε το ζουμί, θα χρειαστεί στο ψήσιμο). 
Στη συνέχεια ρίχνετε και τις πατάτες στο ταψί, προσθέτετε λίγο λάδι, λίγο από το μείγμα του μελιού και αρκετό σουσάμι. Ψήνετε το φαγητό όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτοπουλάκι. 
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, όταν πίνει τα υγρά του το φαγητό, προσθέτετε από το μείγμα του μελιού - λεμονιού - σόγια σος. Ίσως χρειαστεί να το προσθέσετε όλο. Σε καμία περίπτωση δεν ρίχνετε αλάτι, πιπέρι ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό.
 
 
 GreekCook.gr