Ανακοίνωση προς μελισσοκόμους

Καλούμε όλους τους μελισσοκόμους όσους σκοπεύουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται για την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής να παρευρεθούν στην συγκέντρωση την  Κυριακή 07/05/2017 στις 11:00 π.μ. με τα μελισσοκομικά τους οχήματα στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού (Επαρχιακή οδός Μαραθώνα-Καπανδριτίου) ώστε να διαδηλώσουμε, για την αντίθεσή μας σε μία τέτοια οικολογική καταστροφή.

Οι μελισσοκομικοί σύλλογοι της Αττικής κάνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια για να διασώσουμε την τελευταία νομή της Αττικής καθώς και την πανίδα που εξαρτάται από αυτή.Όπως θα έχετε ακούσει πρόκειται να δημιουρηθεί χώρος υγειονομικής ταφής απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή του Γραμματικού στον δήμο Μαραθώνα.
Η περιοχή διακρίνεται για την πλούσια ανθοφορία Θυμαριού, και κάθε χρόνο τον επισκέπτονται χιλιάδες μελισσοκόμοι για την συλλογή αυτού του καταπληκτικού μελιού.Η κατασκευή αυτή θα υποβαθμίσει το σύνολο της περιοχής των κατοίκων, του υδάτινου οικοσυστήματος (πλησίον λίμνης Μαραθώνα)  καθώς και την χλωρίδα & πανίδα που φιλοξενείται στην γύρω περιοχή.
θα επιθυμούσαμε την στήριξή και συμμετοχή σας με την προβολή του θέματος σε όλα τα μέλη των συλλόγων σας καθώς και σε όσους διακρίνονται για την ευαισθησία του περιβάλλοντος.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Μελισσοκομικοί σύλλογοι Αττικής.