Συνάντηση μελισσοκόμων με τον Υπ ΑΑΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 1-04-2015

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας μαζί με άλλους 4 Προέδρους Συλλόγων της Αττικής με συνεργασία της ΟΜΣΕ από τις 12.00 ώρα έως 16.00 ώρα,έγινε συνάντηση εργασίας-γνωριμίας στην Περιφέρεια Αν. Αττικής, όλων των Ομοσπονδιών και Συλλόγων της Ζωικής και Φυτικής παραγωγής, του Νομού Αττικής, παρουσία του Υφ.Ανάπτυξης κ. ΣΓΟΥΡΙΔΗ Παναγιώτη,του εντεταλμένου του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης κ.ΦΑΡΜΑΚΗ Ταξιάρχη,της Δ/ντριας του Υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης, του Αντιπεριφεριάρχη Αν.Αττικής κ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ Πέτρου, όλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αν. Αττικής,        της Δ/ντριας του τμήματος Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ.ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Χρυσάνθης και όλων των Τμηματαρχών των Τμημάτων της Περιφέρειας.

Αναπτύχθηκαν απο τους Προέδρους των συλλόγων και ομοσπονδιών τα θέματα και προβλήματα που αποσχολούν τους κλάδους Μελισσοκομίας-Οινοποιίας-Αγροτικών προιόντων-Κτηνοτρόφων-Αλιέων-Πουλερικών-Ελαιοπαραγωγών.Οι Μελισσοκομικοί σύλλογοι του Νομού Αττικής,που είναι οι 

1) Σύλλογος Αττική Μελισσοκομία με πρόεδρο τον ΨΑΡΡΑ ΙΩΑΝΝΗ .

2) Μελισσοκομικός Σύλλογος Αν.Αττικής <Κηφήνας>με πρόεδρο τον ΕΛΕΘΕΡΙΟΥ Κων/νο .

3) Μελισσοκομικός -Περιβαλλοντικός σύλλογος Σαρωνικού<Το Κεντρί> Ν.Αττικής,με πρόεδρο τον ΑΚΡΙΒΟ Προκόπη 

4) Σύλλογος Αττικός Κηφησιάς, με πρόεδρο τον ΧΕΙΛ Γιάννη.

5) Μελισσοκομικό Σωματείο Υμμητού με πρόεδρο τον ΜΟΥΤΣΗ Νικόλαο .

Οι οποίοι συνεδρίασαν χθές Τετάρτη 31-03-2015,σύνταξαν ενιαίο έγγραφο, όπου ανέπτυξαν με σχετικό υπόμνημα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο κλάδος της μελισσοκομίας και το παρέδωσαν στους παραπάνω εκπροσωπους της Πολιτείας.

Εκ μέρους της Ο.Μ.Σ.Ε, ανέπτυξε τα παραδοθέντα στο σχετικό υπόμνημα προβλήματα και προτάσεις ,που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι και ο κλάδος σχετικά,ο αντιπρόσωπος του Νομού Αττικής κ.ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος.
Ο κύριος Υπουργός και όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, αφού άκουσαν με προσοχή τα θέματα υποσχέθηκαν οτι θα κάνουν οτι είναι δυνατόν να υλοποιήσουν τις προτάσεις μας.
Η παραπάνω συνάντηση εργασίας έκλεισε με την υπόσχεση απο όλους τους παρευρισκόμενους οτι θα γίνει οτι είναι δυνατόν να υπάρξει Ανάπτυξη - Αναβίωση της Αττικής του Πρωτογενούς Τομέα.
Η επόμενη συνάντηση καθορίστηκε να γίνει σε συνέδρια και ημερίδες όλων των κλάδων της Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής,πολύ σύντομα.